Download Soal dan Kunci Jawaban UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 Kurikulum 2013

Download Soal dan Kunci Jawaban UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 Kurikulum 2013

Soal UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2, sangkolan.com – Pada artikel kali ini kami akan membagikan Soal dan Kunci Jawaban UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 Kurikulum 2013. UKK/PAT merupakan Kegiatan Penilaian Akhir Tahun yang dulu dikenal dengan Ujian Kenaikan Kelas yang dilaksanakan sebagai syarat untuk kenaikan kelas bagi siswa Kelas X dan XI.

baca juga : Berkas Pendaftaran PPPK Guru Tahun 2021, Segera Lengkapi !

Soal dan Kunci Jawaban UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 Kurikulum 2013 ini terdiri dari 40 Soal Pilihan Ganda dan 5 Soal Uraian. Jangan khawatir, semua sudah lengkap beserta Kunci Jawaban mulai dari Soal Pilihan Ganda Hingga Soal Uraian dan juga Pedoman penskoran, lengkap bukan. Silahkan lihat preview dan kunci jawaban Soal UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 Kurikulum 2013 di bawah ini.

baca juga : Jadwal Copa America 2021 Terbaru

Download Soal dan Kunci Jawaban UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 Kurikulum 2013

baca juga : Materi Tes PPPK Lengkap Beserta Penjelasan dan Latihan Soal

Preview Soal UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 Kurikulum 2013

Text 1. The following text is for questions no. 1 – 4
Dear Juliana
How are you? Hope everything is okay with you. I’m all right here. We are going to have the national examination, aren’t we? Are you well prepared for it? Well, to be honest, I just have some difficulties in preparing for it, especially in science. There are extra lessons in my school and I take them all. But, I feel that they don’t help. I’m still confused in solving mathematic problems. I’m just worried that I fail the national examination. Do you have any suggestion for me? I really appreciate your help. Please reply it soon.
Your friend, Wulandari
1. What does the letter tell us about?
A.   Asking for a friend to teach mathematic
B.   Preparing for the national examination
C.   Asking for a friend’s suggestion to solve a problem
D.   Giving a solution to a friend
E.   Having extra lesson at school
2. “I’m  still confused in  solving  mathematic  problems.”  The underlined word means …
A.   unable to read quickly
B.   unable to think clearl
C.   unable to behave politely
D.   unable to perform well
E.   unable to speak fluently
3. “I’m just worried that I fail the national examination.” The antonym of the underlined word is …
A.   raise
B.   underestimate
C.   predict
D.   success
E.   reach
4. Why  is  Wulandari worried that  she  may  fail  the  national examination?
A.   There are extra lessons at Juliana’s school
B.   She will have the national examination soon
C.   She is confused in solving mathematic problem
D.   Her friends are all well-prepared
E.   She appreciated Juliana’s help
Text 2 The following text is for questions no 5 – 11
Gelatin is a protein substance that comes from the skins and bones of animals. Most people know it as the substance used to make a jellylike salad or dessert. Not only is it useful in making these foods, but it is also beneficial to the consumer because of its high protein content. Gelatin is also commonly used in the photographic industry and in making medicinal capsules.
The process for producing gelatin is a long and complex one. In the processing of gelatin made from bones, which varies slightly from that of gelatin make from skin, the grease first must be eliminated. Then, the bones are soaked in a solution of hydrochloric acid in order to rid them of minerals and are washed several ties in water. Next, the bones are placed in distilled water, heated to over 90oF for a few hours, placed in fresh distilled water, and then heated again at a little over 100oF. A fluid forms from  this  heating,  and  it  is  concentrated, chilled,  and  sliced. Finally, it is dried and ground. In its final form, gelatin is white, tasteless, and odorless.
5. The text above discusses about …
A.   the process of making gelatin.
B.   advantage of minerals.
C.   uses of bones.
D.   protein food.
E.   gelatin’s products.
6. “….. the grease first must be eliminated.” (Paragraph 2) What does the underlined word mean?
A. fat D.   mineral
B. junk E.   protein
C. acid
7. Which of the following statement is true?
A.   The chemical used in making gelatin comes off the surface of the bones by rinsing with water.
B.   Gelatin made from skin is produced in the same way as that made from bones.
C.   When the gelatin is dried, it is in powder form.
D.   Grease probably does not aid in producing gelatin.
E.   A fluid does not form from this heating.
8. “Next,   the   bones   are   placed   in   distilled   water,   …..” (Paragraph 2). The word “distilled” is closely meaning to …
A. hot D.   plenty
B. cool E.   purified
C.boiled
9. What is the main idea of the second paragraph?
A.   The final form of gelatin is white and odorless
B.   Gelatin can only be produced in distilled water
C.   Producing gelatin is not simple work
D.   Producing gelatin needs a lot of fresh water
E.   Gelatin can be produced from two sources
10. From the text we know that …
A.   we can easily produce gelatin at home
B.   gelatin can only be used in photographic industry
C.   it is necessary to add mineral to the gelatin
D.   fat aids in the process of making gelatin
E.   gelatin is good food because of its high protein

Download Soal UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 =DISINI=

Baca Juga : Jadwal dan Syarat Lengkap Seleksi PPPK Untuk Tenaga Administrasi Non Guru Tahun 2021

Preview Kunci Jawaban Soal UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 Kurikulum 2013

1 C 6 A
2 B 7 D
3 D 8 E
4 C 9 C
5 A 10 E

Download Kunci Jawaban Soal UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 =DISINI=

Dapatkan Soal dan Kunci Jawaban UKK PAT lainnya di POSTINGAN INI

Try Out PPPK Gratis bisa diikuti DISINI

Demikian artikel sangkolan kali ini mengenai Soal dan Kunci Jawaban UKK PAT Bahasa Inggris Kelas 11 Semester 2 Kurikulum 2013. Semoga Bermanfaat.
thanks to websitedukasi for providing original file